“Mijn hoofd is echt rustiger geworden”

 “Het is super lekker dat Mijn momentje

Het nieuwe ABC:
Aandacht, Balans en Compassie!
Maar ook
Ademhalen, Bewustwording en Concentratie!
=

Lessen in levenskunde. 

“Juf ik moet een spreekbeurt doen en ik vind het spannend, wat kan ik ook weer doen om me zekerder te voelen?”

Dit is één van de vele vragen die ik van kinderen vaak krijg wanneer ik mijn ‘Balans in de Klas’ lessen geef.

Kinderen leren vaardigheden om met stress en ongemak om te gaan, ze leren hoe ze een emotie kunnen uiten en door ademhalingsoefeningen kunnen ze zichzelf altijd rustiger voelen.

De gevolgen van stress op de gezondheid en het welzijn van kinderen zijn overduidelijk. Burn-out klachten komen ook steeds meer bij kinderen voor.

Ik ben Hanke den Boer en heb jaren lang als docent voor de groep gestaan.

Sinds 2008 geef ik kinderyoga en vanaf 2015 geef ik  ‘Balans in de Klas’ lessen op scholen en trainingen aan docenten.

De levenslessen komen voort uit mindfulness, yoga, ademhalingsoefeningen, onderlinge massages verhalen met inzicht en samenwerk-oefeningen.

Een 8 weekse speelse maar effectieve cursus.

De mindfulness-oefeningen leggen de nadruk op Aandacht, Balans en Compassie.

De nieuwe ABC levenslessen horen toch in het onderwijs van nu thuis?

Hier een aantal mogelijkheden:

 • Door aandacht Betere concentratie
 • Er komt een beter Groepsgevoel
 • Pestgedrag vermindert
 • Je ziet je kinderen groeien
 • Je krijgt mooie reacties van ouders
 • Je bent weer juf, geen politieagent
 • Je voelt je zeker voor de groep
 • De Babbelbox in je hoofd is te druk
 • Je wil Genieten van de kinderen!
 • Je wil Rust!

BALANS in de KLAS – LESSEN

(Deze lessen zijn geschikt voor leerlingen van de basisschool)

Kinderyoga en Mindfulness worden in een combinatie van beide aangeboden in de vorm van Balans in de Klas – lessen.

In 8 weken worden de basislessen door Jouwmoment.nu aangeboden met eventueel als vervolg wekelijkse, twee- wekelijkse of drie- wekelijkse lessen om te blijven trainen in wat er geleerd is.

Kinderen leren:

 • Met emoties om te gaan
 • Spanning te verminderen
 • Oplaadmomentjes te nemen
 • Zelfverzekerder te zijn
 • Mediteren

BALANS in de KLAS – TRAINING

(De training is bestemd voor leerkrachten en onderwijsondersteunend personeel)

Je weet dat mindfulness en ademhalingsoefeningen meer rust in je leven (kunnen) brengen. Dit zou je ook je kinderen in je groep gunnen toch?

Maar hoe doe je dit? Kinderen gaan niet lang stilzitten dat weet je maar al te goed.

Pas op, dit kunnen de gevolgen zijn:

 • Een hechtere groep
 • Betere leerresultaten
 • Minder pesten
 • Beter omgaan met emoties en impulsen
 • Blije kinderen, blije juf/meester

 

MINDFULNESS

 

Een 8 weekse mindfulness-training kan eventueel op eigen locatie gegeven worden.

 

Hoe fijn is het om met gelijk gestemden deze training te kunnen volgen. Wanneer je regelmatig in je leven, en dus ook tijdens je werk, mindfulness toepast zal je ervaren dat je relaxter voor de klas kunt staan, beter met ‘lastige’ ouders om kunt gaan en zult merken dat dit zijn weerklank op de groep zal hebben. Zeker als de groep ook Balans in de Klas-lessen aangeboden krijgt of de docent de Balasn in de Klas training doet. 

 

Als ik naar jouw droomverhalen luister dan val ik soms in slaap en ben daarna mega ontspannen. Heel lekker. Ik wil dit wel idere dag. Dank je wel Juf. 

Minke (8 jaar)

Balans in de Klas-lessen

Het programma vond ik prettig en je warme stem was heerlijk tijdens de meditaties. Ik neem nu meer mijn pauze-momentjes. Echt een aanrader!! 

Patty (Leerkracht)

Mindfulness- training

Ik weet nu dat mijn gedachten niet altijd de waarheid zeggen. En dat ik mijn gedachten op een wolkje kan zetten om me goed te kunnen concentreren op de les. 

Sander (10 jaar)

Balans in de Klas-lessen

Mijn dochter komt heel graag bij je. Je stem en manier van doen vindt ze heel leuk en fijn. –  Mijn zoon doet bij thuiskomst van de les altijd de hele les na voor zijn zusje. Zo leuk!

Ouders

Balans in de Klas-lessen

Wil je meer informatie, denk je aan workshops voor de leerlingen of de docenten? Of aan een studiedag?

Neem dan ook even contact met me op voor de mogelijkheden.

We waren op zoek naar balans in een van onze groepen op school. Het liefst met iets dat voor iedereen ‘nieuw’ ‘anders’ was. Samen bouwen aan iets gezamenlijks, maar hoe? Hanke paste het programma ‘balans ..’ aan en creëerde daarmee ruimte voor de groep waardoor kinderen zich beter, veiliger en met plezier konden ontwikkelen. Dit jaar verlieten ze de school met extra bagage in de rugzak. Dank Hanke voor je kundigheid en flexibiliteit. Het was een feest met jou te werken.

Ingrid Op de Laak

Directeur bij IJwegschool

Wij hebben Hanke leren kennen als een warme, open en enthousiaste dame die haar vak verstaat. Bij ons gaf zij yoga aan de kinderen en de kinderen hebben hier enorm van genoten. Ik zou Hanke ook altijd aanbevelen en ik wens haar veel succes met haar bezigheden!!

Wendy Cats

Directeur kinderopvang

Ik heb de afwisseling tussen informatie, uitleg van de oefening, oefeningen actief ervaren, de vele fysieke tools als adembal, konijn, aap, en de werkbladen in de training ‘Balans in de Klas‘ als erg prettig ervaren. Het is een praktijk-gerichte waardevolle training. Mijn kinderen in de klas gaan glunderen als ze het kaartje ‘Mijn Momentje’ zien hangen. 

Esther Meulemans

Leerkracht

Hanke is een professional in haar werkgebied, zij verstaat haar vak heel erg goed. Wat mij het meest opviel is dat Hanke echt de tijd voor je neemt, naar je luistert en tot de kern gaat. Stress ligt altijd op de loer, door een aantal doeltreffende handvatten kun je hier heel snel een balans in vinden. Ik heb heel veel aan haar mindfulness training gehad en kan het eenieder die ook maar enigszins blootgesteld wordt aan stress aanbevelen.

Dennis de Haan

Ouders en kinderen zijn dol op Hanke! Je kunt wel zien dat Hanke mega veel ervaring heeft in lesgeven! Ze heeft vele jaren als leerkracht voor de klas gestaan. Als ik Hanke in drie woorden zou moeten beschrijven zijn de woorden: duidelijk, recht door zee en een echte kindervriend(in).

 

Annet Bloema

Hanke is iemand die precies snapt wat kinderen nodig hebben om zich optimaal te ontwikkelen. Ze helpt ze om te gaan met stress en spanning, waardoor ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Wat nog mooier is, is dat ze ook docenten opleidt om de door haar ontwikkelde principes in de praktijk te brengen. Bijkomend voordeel daarvan is dat ook deze docenten meer ontspannen en prettiger in hun werk komen te staan. Daarbij is ze ook nog eens een fijn mens.

Jacqueline Keuning