“Mijn hoofd is echt rustiger geworden”

 “Het is super lekker dat Mijn momentje

Het nieuwe ABC: Aandacht, Balans en Compassie.

“Juf ik moet een spreekbeurt doen en ik vind het spannend, wat kan ik ook weer doen om me zekerder te voelen?”

Dit is één van de vele vragen die ik van kinderen vaak krijg wanneer ik mijn Blans in de Klas lessen geef.

Kinderen leren vaardigheden om met stress en ongemak om te gaan, ze leren hoe ze een emotie kunnen uiten en door ademhalingsoefeningen kunnen ze zichzelf altijd rustiger voelen.

De gevolgen van stress op de gezondheid en het welzijn van kinderen zijn overduidelijk. Burn-out klachten komen ook steeds meer bij kinderen voor.

Ik ben Hanke den Boer en heb 14 jaar als docent voor de groep gestaan.

Sins 2008 geef ik kinderyoga en vanaf 2015 geef ik  Balans in de Klas lessen op scholen en trainingen aan docenten.

De levenslessen komen voort uit mindfulness, yoga, ademhalingsoefeningen, onderlinge massages verhalen met inzicht en samenwerk-oefeningen.

Een 8 weekse speelse maar effectieve cursus.

De mindfulness-oefeningen leggen de nadruk op Aandacht, Balans en Compassie.

Het nieuwe ABC hoort toch in het onderwijs van nu thuis?

Hier een aantal mogelijkheden:

BALANS in de KLAS – LESSEN

Kinderyoga en Mindfulness wordt in een combinatie van beide aangeboden in de vorm van Balans in de Klas– lessen.
In 6 -8 weken worden de basislessen door Jouwmoment.nu aangeboden met als vervolg wekelijkse, twee- wekelijkse of drie- wekelijkse lessen om te blijven trainen in wat er geleerd is.

  • Betere concentratie
  • Groepsgevoel
  • Minder pestgedrag
  • Zelfverzekerdheid
  • Rust in de groep!
  • Je bent juf, geen politieagent
  • Alles voelt als teveel
  • De Babbelbox in je hoofd is te druk
  • Je wil Genieten!
  • Je wil Rust!

MINDFULNESS

Voor leerkrachten kan een 8 weekse mindfulness-training eventueel op eigen locatie verzorgd worden. Hoe fijn is het om met gelijk gestemden deze training te kunnen doen. Wanneer je regelmatig in je leven, en dus ook tijdens je werk, mindfulness toepast zal je ervaren dat je relaxter voor de klas kunt staan, beter met ‘lastige’ ouders om kunt gaan en zult merken dat dit zijn weerklank op de groep zal hebben. Zeker als de groep ook Balans in de Klas-lessen aangeboden krijgt.

Als ik naar jouw droomverhalen luister dan val ik soms in slaap en ben daarna mega ontspannen. Heel lekker. Ik wil dit wel idere dag. Dank je wel Juf. 

Minke (8 jaar)

Balans in de Klas-lessen

Het programma vond ik prettig en je warme stem was heerlijk tijdens de meditaties. Ik neem nu meer mijn pauze-momentjes. Echt een aanrader!! 

Patty (Leerkracht)

Mindfulness- training

Ik weet nu dat mijn gedachten niet altijd de waarheid zeggen. En dat ik mijn gedachten op een wolkje kan zetten om me goed te kunnen concentreren op de les. 

Sander (10 jaar)

Balans in de Klas-lessen

Mijn dochter komt heel graag bij je. Je stem en manier van doen vindt ze heel leuk en fijn. –  Mijn zoon doet bij thuiskomst van de les altijd de hele les na voor zijn zusje. Zo leuk!

Ouders

Balans in de Klas-lessen

Denk je aan workshops voor de leerlingen of de docenten? Of aan een studiedag? 

Neem dan ook even contact met me op voor de mogelijkheden.

Hanke is een professional in haar werkgebied, zij verstaat haar vak heel erg goed. Wat mij het meest opviel is dat Hanke echt de tijd voor je neemt, naar je luistert en tot de kern gaat. Stress ligt altijd op de loer, door een aantal doeltreffende handvatten kun je hier heel snel een balans in vinden. Ik heb heel veel aan haar mindfulness training gehad en kan het eenieder die ook maar enigszins blootgesteld wordt aan stress aanbevelen.

Dennis de Haan

Ouders en kinderen zijn dol op Hanke! Je kunt wel zien dat Hanke mega veel ervaring heeft in lesgeven! Ze heeft vele jaren als leerkracht voor de klas gestaan. Als ik Hanke in drie woorden zou moeten beschrijven zijn de woorden: duidelijk, recht door zee en een echte kindervriend(in).

Annet Bloema

Hanke is iemand die precies snapt wat kinderen nodig hebben om zich optimaal te ontwikkelen. Ze helpt ze om te gaan met stress en spanning, waardoor ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Wat nog mooier is, is dat ze ook docenten opleidt om de door haar ontwikkelde principes in de praktijk te brengen. Bijkomend voordeel daarvan is dat ook deze docenten meer ontspannen en prettiger in hun werk komen te staan. Daarbij is ze ook nog eens een fijn mens.

Jacqueline Keuning